Onze detox kuren

Volg een detox kuur als kickstart naar een gezondere levensstijl. Drink gedurende
1, 3 of 5 dagen het hoogste kwaliteit sap van groente en fruit en ervaar de gezondheidsvoordelen van vasten. 

Detox kuur 1 dag

1 dag - detox kuur

Inhoud detox kuur 1 dag:

6 juices (250 ml)
3 juice shots (75 ml)

Volg 1 dag een detox kuur voor een korte maar effectieve gezondheidsboost. De beste keuze voor de beginnend juicer en wie benieuwd is naar het effect van sapvasten.

42,50— of 42,50 36,13 / maand

Detox kuur 3 dagen

3 dagen - detox kuur

Inhoud  detox kuur 3 dagen:

18 juices (250 ml)
9 juice shots (75 ml)

Reset je spijsvertering met deze 3-daagse detox kuur. Vul tegelijkertijd je vitamines mineralen en voedingstoffen aan door het drinken van een grote hoeveelheid groente en fruit.

100,00— of 100,00 85,00 / maand

Detox kuur 3 dagen

5 dagen - detox kuur

Inhoud detox kuur 5 dagen:

30 juices (250 ml)
15 juice shots (75 ml)

Voor de ervaren juice liefhebber. Wil je het optimale resultaat van sapvasten bereiken en houd je van een uitdaging? Volg dan de detox kuur van 5 dagen en boost je gezondheid en energie levels!

155,00— of 155,00 131,75 / maand

Hoe werkt het? 

Bestel online

Bestel een detox kuur, daily juice box of juice abonnement in onze shop

Persen en invriezen

 Wij persen groente en fruit tot heerlijk sap en (shock)vriezen deze vers in.

Thuis bezorgd

Kies je bezorgddag.
Ma- do voor 14:00u besteld, volgende dag geleverd.  

Ontdooi en geniet

Leg je ingevroren flesje de avond van tevoren in de koelkast. 

Waarom een detox kuur? 

Een detoxkuur combineert de gezondheidsvoordelen van vasten en juicen in één concept.

Kale Juice Heroes
VASTEN

Bij een detox kuur ga je gedurende één of meerdere dagen alleen of voornamelijk juices drinken. Doordat je periodiek stopt met eten, ga je eigenlijk vasten.

De voordelen van ‘Intermittent fasting’ zijn groot. Tijdens het vasten kan het lichaam zich namelijk herstellen en komt het in een bepaalde staat (‘autofagie’) die allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Onze detox kuur werkt hierbij ondersteunend en biedt je lichaam tegelijkertijd de voedingsstoffen die het nodig heeft.

Gezondheidsvoordelen vasten

De positieve gezondheidseffecten van vasten worden wetenschappelijk bewezen.

 • Immuunsysteem boosten
 • Verminderde kans op ziektes (diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, reuma)
 • Verbeterde darmflora
 • Celvernieuwing (autofagie)
 • Ongezonde gewoontes veranderen
 • Gezond afvallen, verbeterde suiker- en vetstofwisseling
 • Vermindering insulineresistentie
 • Mensen die vasten, leven langer
JUICEN

Een juice bevat het sap van een grote hoeveelheid fruit en groenten uitgeperst in een flesje. Een juice zit vol vitamines, mineralen en antioxidanten die van nature in het fruit of groente aanwezig zijn. Drink dagelijks juice als gezonde aanvulling op je huidige dieet of als onderdeel van een detox kuur.  

Onze detox kuren bestaan uit specifieke combinaties juices en zijn samengesteld door een voedingsdeskundige en diëtist voor de optimale voedingswaarden en smaak. 

Gezondheidsvoordelen juicen

Juices leveren een waardevolle bijdrage aan je weerstand, energie, huid en je algehele gezondheid. Voordelen:

 • Vitamines, mineralen en antioxidanten aanvullen
 • Snelle energieboost
 • Weerstand vergroten 
 • Verbeterde huid en haar
 • Ziektes tegengaan
 • Energieker, minder vermoeid voelen
 • Vochtinname bevorderen
Beet Juice Heroes

Detox kuur: Antwoord op je vragen 

Waarom is een detox kuur gezond?

Tijdens een detox kuur stop je even helemaal met eten (en andere ongezonde gewoontes) om je lichaam in een andere staat te brengen. Doordat je ‘vast’ komen er processen in je lichaam op gang die verschillende gezondheidseffecten met zich meebrengen.

Regelmatig vasten kan bijdragen aan een verbeterde suiker- en vetstofwisseling en verkleind daarom de kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en obesitas. Door te vasten zullen cellen zich op een volledig natuurlijke wijze vernieuwen. Dit proces wordt ook wel autofagie genoemd. Zelfvertering van cellen boost je weerstand, vertraagt het verouderingssysteem en kan je lichaam helpen beschermen tegen verschillende ziektes, zoals reuma. Sapvasten leidt vaak ook tot meer fysieke en mentale energie.

Tegelijkertijd drink je een enorme hoeveelheid groente en fruit in de vorm van juice. Hierbij krijg je een hele hoop vitamines, mineralen, enzymen, fytonutrienten en antioxidanten binnen. Deze voedingstoffen stimuleren o.a. het zelfreinigende en herstellende vermogen van je lichaam. Daarnaast leveren juices vooral een waardevolle bijdrage aan je weerstand, energie, huid/haar/botten en je algehele gezondheid. 

Het is echter niet zo dat je na 3 dagen detoxen genezen bent van al je gezondheidskwalen. Zie een detox kuur als een kickstart naar een gezondere levenstijl. Belangrijk is om deze gezonde levenstijl ook na de detox kuur voort te zetten. Die bestaat naast goed eten ook uit voldoende bewegen, ontspannen, goed slapen en oppassen met hoge stress levels. De kracht van een detox zit hem in de herhaling. Elk seizoen of elke maand bijvoorbeeld.

 

Waarom heb ik Juice Heroes nodig tijdens het vasten?

Omdat je tijdens het vasten niets eet mis je belangrijke voedingsstoffen, vitamines, mineralen, antioxidanten etc. Juice Heroes zorgt ervoor dat jij deze belangrijke stoffen allemaal wel binnen krijgt. Zo ondersteunen onze juices jou optimaal bij het supergezond vasten.

Kan ik afvallen met een detox kuur?

Doordat je niet eet en alleen maar vloeistof drinkt, krijg je minder calorieen binnen dan normaal en zal je merkbaar gewicht verliezen. Maar er zijn meer processen die het gewichtsverlies ondersteunen tijdens een detox kuur. Vasten kan bijdragen aan een verbeterde suiker- en vetstofwisseling. Zo  maak je minder vaak insuline aan, waardoor je lichaam de eigen vetreserves aanspreekt. Daarnaast maakt je lichaam tijdens het vasten meer noradrenaline aan, waardoor je verbranding omhoog gaat.

Laat je echter niet leiden door gewichtsverlies. De detox kuur heeft niet als primaire doel om in een zo’n kort omgelijk tijd zoveel mogelijk gewicht te verliezen. Voor structureel gewichtsverlies is het wel belangrijk om deze gezonde mindset na de detox kuur vast te houden. Als je op de ongezonde voet verder gaat dan komen de kilo’s gemakkelijk terug. Zie het als een kick-start naar een gezondere levenstijl. Dan behoudt je dat gewichtsverlies en raak je automatisch verdere overtollige kilo’s kwijt. Het mooie is ook dat je door te vasten je weer bewust wordt van wat je eet. 

Ook bij het uitbouwen van je gezonde eetgewoontes probeert Juice Heroes jou ondersteuning te bieden.

 

Hoe vaak kan je een detox kuur doen?

Afhankelijk van hoelang de detox is die je doet zou je ieder jaar maximaal 4 keer een detox kunnen doen, ieder seizoen één keer. De meeste mensen doen 1 of 2 keer per jaar een detox.

Het ligt natuurlijk ook aan je normale eetpatroon. Is deze heel gevarieerd en gezond en doe je vaker aan intermitted fasting. Of heb je een detox nodig om je lichaam elk seizoen te ontlasten. 

 

Kan ik ook een juice detox volgen tijdens zwangerschap?

Nee. Het is onverstandig om te vasten terwijl je zwanger bent. Het is wel gezond om naast je dagelijkse eetpatroon onze juices te drinken. Onze daily juice box kunnen we van harte aanbevelen als je zwanger bent.

 

Wanneer kan ik beter geen detox kuur volgen?

In sommige gevallen kan je beter geen detox kuur volgen:

 • Opgroeiende kinderen
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
 • Ondergewicht 
 • Eetstoornis

Daarnaast is bij ziekte of medicatiegebruik overleg met een medische specialist noodzakelijk.

 

 

Hoe kan ik eventuele bijwerkingen van de detox kuur verminderen

Omdat je lichaam letterlijk aan het afkicken is van eten en slechte gewoontes, kan je bijwerkingen krijgen. Denk aan wat vermoeidheid en lichte hoofdpijn. Dag 1 en 2 zijn deze bijwerkingen meestal het sterkst. Daarna zal je zien dat je je juist beter en energieker begint te voelen. Het is belangrijk om die eerste periode door te zetten en het grote doel voor ogen te houden. Je kan dit! Mocht je echt behoefte hebben aan eten, eet rauw groente of een verse soep.

Voordat je overschakelt op alleen maar juices, raden we minimaal 3 dagen (maar liever 7 dagen) voor aanvang van de detox aan zo gezond mogelijk te leven.

 • Stoppen met koffie, roken, alcohol
 • Zo gezond en groen mogelijk eten en vet- en suikerrijke eten vermijden.
 • Porties op deze dagen verkleinen

Zo kan je lichaam langzaam wennen en voorbereiden op het vasten met juices en zul je nare bijwerkingen zoveel mogelijk beperken

Tips om je detox kuur zo comfortabel mogelijk te maken:

 1. Start een detox kuur alleen als je fysiek gezond bent. 
 2. Vermijd tijdens het sapvasten zware lichamelijke belasting. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen of doe en rustige yoga sessie. 
 3. Kies het liefst een periode waarin je weinig tot geen verplichtingen hebt. Een lang weekend of een week vakantie is hiervoor ideaal.
 4. Houdt rekening met je menstruatie bij  het aangaan van een detoxkuur.
 5. Zorg ervoor dat je voldoende rust en slaap krijgt tijdens je detox kuur.
 6. Blijf naast de verse juices ook water en / of kruidenthee drinken (2-4 liter per dag). 

 

Mag je water drinken tijdens de detox kuur?

Ja, het is juist belangrijk om water te blijven drinken. Wij raden 2 tot 4 liter water / kruidenthee per dag te drinken. Water helpt namelijk alle schadelijke stoffen uit je lichaam af te voeren en zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft. Je lichaam bestaat voor 70% uit water en water drinken is super belangrijk voor je. Let bij kruidenthee op dat er geen theïne (oftewel cafeïne) in zit: rooibos, gember, munt, kamille of brandnetel thee zijn goede opties. 

JUICE HEROES

Juices en detox kuren van

gered groente en fruit

 

Hoofdkantoor

Vershal in de Vechtclub XL

Europalaan 2c

3526 KS Utrecht

Contact

030 227 2346

info@juiceheroes.nl