FAQ’S

Vind hier antwoorden op de veelgestelde vragen

HOe gebruik je onze juices

 

Hoe gebruik je Juice Heroes?

We bieden een detox kuur en een daily juice box aan.

Een detox is een periode van 1, 3 of 5 dagen waarin je alleen juices drinkt om je lichaam zo te laten vasten en toch alle belangrijke voedingstoffen binnen te krijgen. Ga je voor de daily juice adviseren we je om elke dag 1 of 2 juices te drinken als aanvulling op je normale eetpatroon. Zo wordt het een stuk makkelijker je dagelijkse behoefte aan groente binnen te krijgen en krijgt je gezondheid een boost.

 

Wat is het beste moment om een sapje te drinken?

Op een lage maag, dus vlak voor je ontbijt als je een daily juice neemt! Al is het eigenlijk de hele dag door gezond om een sapje te drinken. Drink deze dus vooral op een moment dat jij het prettig vindt en jou uitkomt. Tijdens een detox kuur drink je de hele dag door juices.

Moet ik de juice in 1x opdrinken?

Dat is wel het beste. Zodra er zuurstof bij het sap komt neemt de kwaliteit daarvan langzaam af. Maar zo nu en dan even een flesje voor de helft terug in de koelkast zetten is echt geen probleem. De flesjes hebben een inhoud van 250ml en dit is een prettige hoeveelheid om in één keer op te drinken.

Maar verteren begint al in de mond, dus drink je sap rustig op. Laat het even in de mond rond gaan voordat je het doorslikt.  Zo vermengd het met de enzymen in je speeksel, die een begin maken met de spijsvertering. Deze enzymen spelen een rol in het transporteren van de voedingsstoffen naar je cellen.

Kunnen kinderen de sapjes drinken?

Zeker! Ook voor kinderen zijn deze sapjes super gezond. Favoriete sapjes onder de kinderen zijn de iets fruitigere en mildere: WATERMELoN, KALe, SPINACh. Een goede manier voor je kleintjes om meer groente binnen te krijgen. 

Let wel even op met scherpere smaken zoals gember of chilipeper bij kindjes onder de twee. 

Ik vind een juice niet lekker. Wat nu?

De eerste keer dat je onze juices met veel groente drinkt kan dit best even wennen zijn. Je smaakpapillen zijn misschien niet gewend aan de pure of soms scherpe smaak van rauwe groente. Vooral de juice (shots) met gember kunnen als scherp worden ervaren als je dit niet gewend bent. Maar als je het vaker drinkt zal je zien dat je de smaak beter zal gaan waarderen. Wat helpt is de gedachte dat het super gezond voor je lijf is. Onze juices met meer fruit zijn toegankelijker (lees: lekkerder) voor iedereen.

Bij een juice abonnement op een daily juice heb je de mogelijkheid om de inhoud van je box tussentijds aan te passen met je favoriete juices.

 

KWALITEIT

Waar komen de ingrediënten van Juice Heroes vandaan?

Wij proberen zoveel mogelijk met reststromen groente en fruit te werken. Groente en fruit die niet geschikt of mooi genoeg zijn voor de supermarkt maar kwalitatief wel perfect zijn om juice van te maken.

 

Werkt Juice Heroes volgens de HACCP hygiëne code?

Uiteraard werkt Juice Heroes volledig volgens de HACCP hygiëne code om zo de voedselveiligheid en hygiëne van onze producten te bewaken.

samenstelling

Hoeveel groente en fruit zit er in een juice?

In totaal zit er ongeveer 400 gram groente en fruit in een flesje. De verhouding tussen groente en fruit is per flesje verschillend, maar komt gemiddeld op 20% fruit en 80% groente. De detox kuren zijn zo uitgebalanceerd dat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt.

 

Hoef ik geen groenten meer te eten naast de juices?

Tijdens een detox eet je helemaal niet naast de juices die je drinkt.

Een daily juice past perfect in een gezond eetpatroon maar natuurijk ook als je net niet genoeg groente op een dag binnen krijgt. Er bestaat niet zoiets als teveel groente dus we adviseren zeker om er wel groente naast te blijven eten.

 

Zit er toegevoegde suikers in de juices?

Nee, er zitten alleen suikers in die van nature aanwezig zijn in het fruit en groente.

Houdbaarheid

Hoe lang is juice van Juice Heroes houdbaar?

In de vriezer blijven juices 6 maanden goed. Na ontdooien kan je de juice ongeveer 2 á 3 dagen bewaren in de koelkast. Altijd goed schudden voor gebruik!

 

Hoe houden jullie de sappen vers?

Na het persen van de juices worden deze direct gebotteld en ingevroren met de shockvriezer. Zo blijven alle voedingsstoffen en de smaak optimaal bewaard tot het moment dat jij de juice wilt drinken.

Hoe lang duurt het voordat ingevroren sap is ontdooid?

Ongeveer 24u in de koelkast. Ontdooi je sapjes sneller in lauwwarm water. Ontdooi je juice nooit in de magnetron want dan gaan er belangrijke voedingsstoffen verloren. Schudden voor gebruik. 

Hoeveel ruimte heb je nodig in je vriezer?

Voor onze meest uitgebreide detox van 5 dagen is één normaal vriesvak voldoende.

Waarom gebruiken jullie (bio) plastic flesjes?

Plastic flessen zijn de beste optie bij het verzenden via de post. Ze zijn licht en kunnen niet breken. We gebruiken plastic van volledig gerecycled materiaal.

 

Bezorgen

Hoe verloopt de bezorging?

Wij leveren onze juice boxen met Post NL door heel Nederland. In 99% van de gevallen worden pakketten de volgende dag geleverd door Post NL. Hier ziet geen garantie op. Dit betekent dat wij leveren op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Helaas is pakket bezorging in het weekend en op maandag niet mogelijk. 

Ma bestellen – dinsdag bezorgd
Di bestellen – woensdag bezorgd
Woe bestellen – donderdag bezorgd
Donderdag bestellen – vrijdag bezorgd

Zaterdag, Zondag en Maandag leveren wij niet.

Loopt jou juicebox in het zeldzame geval nou toch vertraging op via Post NL? Geen probleem, de juices blijven tot 48 uur gekoeld in speciale tempex boxen.

Wat zijn de bezorgkosten?

Wij berekenen een standaard tarief van €3,00 voor bezorging door heel Nederland.

Moet ik thuis zijn om mijn pakket te ontvangen?

Dit is wel handig. Als je toch niet thuis bent dan bezorgen we bij de buren of het dichtstbijzijnde PostNL punt.

Kan ik mijn bezorgdag wijzigen?

Neem contact met ons op wanneer je je bezorgdag wilt wijzigen. 

Kan ik de sapjes of detoxkuur retourneren?

Omdat we strenge kwaliteitseisen stellen aan onze juices en het hele proces van verzending, kunnen we de juices niet retour nemen. Moet je trouwens ook helemaal niet willen, drink onze juices lekker op en geef je gezondheid die boost! Komt het je even  niet uit? Bewaar ze tot 6 maanden in de vriezer. 

Detox

Waarom is een detox kuur gezond?

Tijdens een detox kuur stop je even helemaal met eten en ongezonde gewoontes om je lichaam in een andere staat te brengen: autofagie. Doordat je ‘vast’ komen er processen in je lichaam op gang die verschillende gezondheidseffecten met zich meebrengen.

Regelmatig vasten kan bijdragen aan een verbeterde suiker- en vetstofwisseling en verkleind daarom de kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en obesitas. Door te vasten zullen cellen zich op een volledig natuurlijke wijze vernieuwen. Dit proces wordt ook wel autofagie genoemd. Zelfvertering van cellen boost je weerstand, vertraagt het verouderingssysteem en kan je lichaam helpen beschermen tegen verschillende ziektes, zoals reuma. Sapvasten leidt vaak ook tot meer fysieke en mentale energie.

Tegelijkertijd drink je een enorme hoeveelheid groente en fruit in de vorm van juice. Hierbij krijg je een hele hoop vitamines, mineralen, enzymen, fytonutrienten en antioxidanten binnen. Deze voedingstoffen stimuleren o.a. het zelfreinigende en herstellende vermogen van je lichaam. Daarnaast leveren juices vooral een waardevolle bijdrage aan je weerstand, energie, huid/haar/botten en je algehele gezondheid. 

Het is echter niet zo dat je na 3 dagen detoxen genezen bent van al je gezondheidskwalen. Zie een detox kuur als een kickstart naar een gezondere levenstijl.  Belangrijk is om deze gezonde levenstijl ook na de detox kuur voort te zetten. Die bestaat naast goed eten ook uit voldoende bewegen, ontspannen, goed slapen en oppassen met hoge stress levels. De kracht van een detox zit hem in de herhaling. Elk seizoen of elke maand bijvoorbeeld.

 

Waarom heb ik Juice Heroes nodig tijdens het vasten?

Omdat je tijdens het vasten niets eet mis je belangrijke voedingsstoffen, vitamines, mineralen, antioxidanten etc. Juice Heroes zorgt ervoor dat jij deze belangrijke stoffen allemaal wel binnen krijgt. Zo ondersteunen onze juices jou optimaal bij het supergezond vasten.

Kan ik afvallen met een detox kuur?

Doordat je niet eet en alleen maar vloeistof drinkt, krijg je minder calorieen binnen dan normaal en zal je merkbaar gewicht verliezen. Maar er zijn meer processen die het gewichtsverlies ondersteunen tijdens een detox kuur. Vasten kan bijdragen aan een verbeterde suiker- en vetstofwisseling. Zo maak je minder vaak insuline aan, waardoor je lichaam de eigen vetreserves aanspreekt. Daarnaast maakt je lichaam tijdens het vasten meer noradrenaline aan, waardoor je verbranding omhoog gaat.

Laat je echter niet leiden door gewichtsverlies. De detox kuur heeft niet als primaire doel om in een zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gewicht te verliezen. Voor structureel gewichtsverlies is het wel belangrijk om deze gezonde mindset na de detox kuur vast te houden. Als je op de ongezonde voet verder gaat dan komen de kilo’s gemakkelijk terug. Zie het als een kick-start naar een gezondere levenstijl. Dan behoudt je dat gewichtsverlies en raak je automatisch verdere overtollige kilo’s kwijt. Het mooie is ook dat je door te vasten je weer bewust wordt van wat je eet.

Ook bij het uitbouwen van je gezonde eetgewoontes probeert Juice Heroes jou ondersteuning te bieden.

 

Hoe vaak kan je een detox kuur doen?

Afhankelijk van hoelang de detox is die je doet zou je ieder jaar maximaal 4 keer een detox kunnen doen, ieder seizoen één keer. De meeste mensen doen 1 of 2 keer per jaar een detox.

Het ligt natuurlijk ook aan je normale eetpatroon. Is deze heel gevarieerd en gezond en doe je vaker aan intermitted fasting. Of heb je een detox nodig om je lichaam elk seizoen te ontlasten. 

 

Kan ik ook een juice detox volgen tijdens zwangerschap?

Nee. Het is onverstandig om te vasten terwijl je zwanger bent. Het is wel gezond om naast je dagelijkse eetpatroon onze juices te drinken. Onze daily juice box kunnen we van harte aanbevelen als je zwanger bent.

 

Wanneer kan ik beter geen detox kuur volgen?

In sommige gevallen kan je beter geen detox kuur volgen:

 • Opgroeiende kinderen
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven
 • Ondergewicht 
 • Eetstoornis

Daarnaast is bij ziekte of medicatiegebruik overleg met een medische specialist noodzakelijk.

 

 

Hoe kan ik eventuele bijwerkingen van de detox kuur verminderen

Omdat je lichaam letterlijk aan het afkicken is van eten en slechte gewoontes, kan je bijwerkingen krijgen. Denk aan wat vermoeidheid en lichte hoofdpijn. Dag 1 en 2 zijn deze bijwerkingen meestal het sterkst. Daarna zal je zien dat je je juist beter en energieker begint te voelen. Het is belangrijk om die eerste periode door te zetten en het grote doel voor ogen te houden. Je kan dit! Mocht je echt behoefte hebben aan eten, eet rauw groente of een verse soep.

Voordat je overschakelt op alleen maar juices, raden we minimaal 3 dagen (maar liever 7 dagen) voor aanvang van de detox aan zo gezond mogelijk te leven.

 • Stoppen met koffie, roken, alcohol
 • Zo gezond en groen mogelijk eten en vet- en suikerrijke eten vermijden.
 • Porties op deze dagen verkleinen

Zo kan je lichaam langzaam wennen en voorbereiden op het vasten met juices en zul je nare bijwerkingen zoveel mogelijk beperken

Tips om je detox kuur zo comfortabel mogelijk te maken:

 1. Start een detox kuur alleen als je fysiek gezond bent. 
 2. Vermijd tijdens het sapvasten zware lichamelijke belasting. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen of doe en rustige yoga sessie. 
 3. Kies het liefst een periode waarin je weinig tot geen verplichtingen hebt. Een lang weekend of een week vakantie is hiervoor ideaal.
 4. Houdt rekening met je menstruatie bij  het aangaan van een detoxkuur.
 5. Zorg ervoor dat je voldoende rust en slaap krijgt tijdens je detox kuur.
 6. Blijf naast de verse juices ook water en / of kruidenthee drinken (2-4 liter per dag). 

 

Mag je water drinken tijdens de detox kuur?

Ja, het is juist belangrijk om water te blijven drinken. Wij raden 2 tot 4 liter water / kruidenthee per dag te drinken. Water helpt namelijk alle schadelijke stoffen uit je lichaam af te voeren en zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft. Je lichaam bestaat voor 70% uit water en water drinken is super belangrijk voor je. Let bij kruidenthee op dat er geen theïne (oftewel cafeïne) in zit: rooibos, gember, munt, kamille of brandnetel thee zijn goede opties. 

Allergie

Zijn de sappen vrij van gluten, lactose en andere bekende allergenen?

We gebruiken nooit melk en een zitten geen gluten in de sapjes. In CeLERY en TOMATOEs zit het allergeen selderij.

 

Ik heb een allergie voor bepaalde fruit- en groentesoorten. Kan ik Juice Heroes gebruiken?

Vanzelfsprekend kan je de juices met het groente of fruit waar je allergisch voor bent beter niet drinken. Als het daarom lastig is voor jou om een detox via onze site te bestellen kan je ons altijd even mailen op info@juiceheroes.nl. We zorgen dan voor een detox op maat!

 

Zijn de juices geschikt voor veganisten?

We gebruiken geen dierlijke producten, de juices zijn dus 100% geschikt voor veganisten.

Juice Abonnement

Hoe werkt een juice abonnement?

Je kan een maand abonnement nemen op een juice box. Elke maand krijg je vanzelf de volgende juice box weer thuis gestuurd. Zo zit je nooit zonder juice! Met een juice abonnement bespaar je 15% per juice box! De betaling gaat via automatische incasso. In je account kan je de inhoud van je box maandelijks aanpassen; zo kan je sapjes die je minder lekker vind vervangen voor sapjes die je wel lekker vind. Het abonnement is na 5 leveringen maandelijks opzegbaar. Wil je de juice box een maandje pauzeren, dan kan je dit gemakkelijk aanvinken in je account. 

 

Kan ik de juices in mijn juice box wijzigen?

Ja! Wil je zelf je favoriete sapjes uitkiezen, kies dan voor een abonnement op een Daily Juice box. De inhoud van je juice box kan je ook tussentijds wijzigen. Super handig!

De detox kuren zijn speciaal samengesteld door onze voedingsdeskunde om met de juiste mix aan ingredienten, de hoogste voedingswaarden te behalen. Om die reden kan je niet zomaar de inhoud van de Detox kuur wijzigen. 

 

Wanneer en hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Na 5 leveringen is het mogelijk je abonnement op te zeggen. We willen het abonnement zo flexibel en transparant mogelijk houden. We vragen je minimaal 5x een box te bestellen om gebruik te kunnen maken van de speciale abonnementen korting (15%). 

Opzeggen kan online in je eigen account of door een e-mail te sturen naar info@juiceheroes.nl. Je abonnement stopzetten kan tot drie dagen voor de eerstvolgende levering (ivm inkopen en planning). 

 

om in ieder geval 3x achterelkaar een sappen pakket te laten leveren voor de speciale abonnementsprijs.

Wat is de looptijd van mijn abonnement?

Er is geen looptijd gebonden aan je abonnement. Wel is er een minimaal aantal leveringen vereist om gebruik te kunnen maken van de speciale abonnementsprijzen. Na 5 leveringen kan je je abonnement maandelijks opzeggen. 

 

Kan ik mijn abonnement op pauze zetten?

Ja! Je hebt de vrijheid om je abonnement op pauze te zetten. Als je bijvoorbeeld op vakantie bent of gewoon een maandje wilt overslaan. Dit kan je online zelf eenvoudig regelen in je account. Pauzeren kan zelfs tot 6x per jaar. 

 

Hoe wijzig ik mijn abonnement?

Je kan je abonnement wijzigen in je eigen online account. In je account vind je een eenvoudig overzicht van je abonnement. Hier kan je o.a. je adres en persoonsgegevens wijzigen, je abonnement op pauze of stop zetten en de inhoud van je (Daily) juice box wijzigen. 

Wijzigingen kan je doorgeven uiterlijk vóór 12:00 op de dag voor een geplande bezorging 

 

Hoe betaal ik een juice abonnement?

De eerste levering van je juice abonnement reken je via iDeal af. De volgende leveringen betaal je gemakkelijk via automatische incasso. 

Kan ik de bezorgdatum en tijd aanpassen?
Kan ik extra juices toevoegen aan mijn huidige abonnement?

Ja dat kan. Bij het bestellen kun je de optie ‘toevoegen aan huidig abonnement’ aanvinken. 

JUICE HEROES

Juices en detoxkuren van

gered groente en fruit

 

Hoofdkantoor

Vershal in de Vechtclub XL

Europalaan 2c

3526 KS Utrecht

Contact

030 227 2346

info@juiceheroes.nl

 

Links

Juices

Detox kuren

Juiceshop

Winkelwagen

FAQ’s